Translate

ПОСЕЋЕНОСТ : Укупно приказа странице

НЕЗАВИСНА ИЗДАЊА

НЕЗАВИСНА ИЗДАЊА
Едиција ЗАВЕТИНА

Издања пријатеља

Издања пријатеља
"Издања пријатеља"

исечак о тзв. МАЛОМ ИЗДАВАЧУ

... мали издавач“, нарочито уколико је изван тзв. културне метрополе. Служити по сваку цену локалним потребама или се избром дела и аутора носити са великим издавачима; стицати име штампањем нових дела познатих писаца или храброшћу и радарским слухом откривати нове вредности? Да ли да се клан кланом »избија, односно — ако се великим издавачима замера што објављују и безвредне књиге које је написао познати писац, да ли да се од „малих издавача тражи да издају слична остварења само зато што се тиме даје шанса новим, локалним, ауторским именима?ТИХОМИР НЕШИЋ (исечак из позних седамдесетих година минулог века)

ПРОТИВОТРОВ

ПРОТИВОТРОВ
Сазвежђе З. ПРОТИВОТРОВ

петак, 15. април 2022.

ТОТАЛНИ РАТ ПРОТИВ НАРОДА БОГОНОСЦА – РУСИЈЕ?

 Шта је овај свет последњих неколико година, или почев од 2020.-те године? Пандемонијум? Опасно место у космосу?Прилика да мрачњаци покажу своје мишице, и баце неколико атомских бомби? Колико је људи погинуло у Првом светском рату? И зашто? Колико је жртава узео Други светски рат? Колико0 је у тим ратовима побијено, уморено, поклано Срба, Руса? Саберите?

И како је могуће да се поново повампире следбеници злогласног Трећег Рајха? Да ничу као печурке? Да излазе на видело из својих дугих мрачних туиела и да виленишу европом, Евроазијом, као у Орвеловом роману „1984“.

Хистерија и превара, тзв пандемија је мачји кашаљ, изгледа за оно што тек долази, Европо!

Бери кожу на шиљак, како каже обичан народ, који плаћа скупу цену сваког, па и тоталног рата.

Донео сам једну стару капију са нашег имања поред реке, коју су унередили златољубци. Изгледа да је само она остала – та стара капија, са нашег салаша поред Пека. Нису је однеле године и поводљи, шумокрадице, и примитивни грамзиви ситни лопови.

До пре неки дан, ова је капија могла да буде сликовит израз света који више не постоји, који се дуго бранио, да би био жртвован илузијама масона, криптојевреја, фашиста и комуниста. Данас је то само успомена на илузије о једном музеју 20. века под ведрим небом…


_ ... 


 

---
Из једног новинског чланка: "

Тотални рат САД против Русије прелио се и на америчке партнере

„Било да говоримо о Индији или некој другој земљи, позивамо све земље да избегавају нове велике куповине руских система наоружања“, упозорио је Прајс и навео да је америчка администрација у контакту са властима Индије о могућностима увођења санкција у вези са испорукама руских ПВО система С-400 тој земљи-

Претње санкцијама државама које купују руско оружје или то планирају део су америчке империјалне реакције, реакције силе чија је позиција уздрмана и представљају доказ да САД воде тотални рат против Русије, на свим фронтовима и свим средствима, оцењује за Спутњик политиколог Александар Павић.

Он овако коментарише изјаву портпарола Стејт департмента Неда Прајса који је рекао да „америчка администрација позива своје међународне партнере да одустану од нових куповина руског оружја ако не желе да потпадну под санкције Вашингтона“.
„Било да говоримо о Индији или некој другој земљи, позивамо све земље да избегавају нове велике куповине руских система наоружања“, упозорио је Прајс и навео да је америчка администрација у контакту са властима Индије о могућностима увођења санкција у вези са испорукама руских ПВО система С-400 тој земљи.

Тотални рат против Русије

Према Павићевим речима, порука портпарола Стејт департмента звучи као чувено гесло Рокфелера из 19-ог века који је дословце рекао да је конкуренција – грех.
„Американци желе да елиминишу геополитичку конкуренцију у облику Русије и Кине и то на свим пољима, а у тим настојањима не бирају средства. Они, дакле, не играју ни по каквим опште прихваћеним правилима игре и то је оно што дестабилизује свет. Очигледно је да су упали у такозвану „Тукидидову замку“, да се стара сила преплашена успона нове силе одлучује да учини све да јој убаци клипове у точкове, као некада у случају Спарте и Атине. То је оно што сада раде Американци“, наводи Павић.
Овакав наступ Стејт департмента, додаје политиколог, доказује да је Украјина заправо само један од повода да Вашингтон заоштри односе са Москвом, јер Американци воде рат против Русије где год могу.

„Они сматрају Русију за великог ривала, смртно опасног за њихову даљу хегемонију, нарочито откако се Москва зближила са Пекингом. Поготово зато што је Русија успела, први пут у модерно доба, да стекне технолошку предност над Западом, укључујући Американце, у кључним војним технологијама. Руско оружје је боље, а уз то и јефтиније. Притом, Русија далеко мање условљава продају своје војне опреме и оружја у односу на Америку“, категоричан је саговорик Спутњик....

извор:  >>>>>>

Према најновијој вести са тзв. Источног фронта, (Б92 "Ово значи тотални рат?")

Rusija će smatrati konvoje koji isporučuju oružje iz država NATO Ukrajini kao legitimne mete, upozorio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

Izvor: Vostok.rs/RT

Redovni kontakt sa Sjedinjenim Državama je nemoguć za Rusiju, imajući u vidu "neustrašivu podršku Vašingtona militarističkim namerama kijevskog režima i upumpavanje modernog oružja" u zemlju od članica NATO, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, cilj Moskve sada je da bude potpuno jasno za SAD i njihove saveznike da će Rusija koristiti oštre metode kao odgovor na pokušaje da se zaustavi njena vojska u Ukrajini. 

"Upozoravamo da se američki i NATO transporti koji prevoze oružje preko ukrajinske teritorije smatraju legitimnim vojnim ciljevima", naglasio je on.

Moskva je zadržala ovu poziciju od prvih dana neprijateljstava u Ukrajini. Ministarstvo odbrane Rusije je ove nedelje izvestilo da je uništilo četiri lansera iz baterije sistema protivvazdušne odbrane S-300 koji je Ukrajini isporučila neimenovana evropska država.

Veruje se da je u pitanju oružje iz Slovačke, koja je prošle nedelje objavila o donaciji baterije PVO sistema S-300 Ukrajini. Slovački premijer Eduard Heger nazvao je rusku tvrdnju "propagandom", navodeći da je Kijev negirao izveštaj.

U intervjuu novinskoj agenciji Tas Rjabkov je dodao da je Vašington defakto odbio da daje jasne odgovore o biološkim laboratorijama u Ukrajini koje finansira Pentagon. Moskva i Kina su saopštile da su zabrinute zato što su laboratorije korišćene za istraživanje biološkog oružja, što su američki zvaničnici demantovali. Nedostatak pravilnog odgovora na legitimna pitanja "potvrđuje da naša zabrinutost ima osnova", rekao je ruski diplomata.....

итд. 

Шта можемо прочитати на тзв. Друштвеним мрежама, рецимо на ВК?

 

 

Olgica Kosteska

*    *

      Да ли треба звонити свим звонима на узбуну, или сачекати још мало због оваквих горњих редова и вере, да разговори актуелног председника Русије и бившег председника САД могу спречити најгоре?

Све је добро, што може зауставити  монструозне и праве инспираторе једног великог светског рата који може бити и последњи за ову цивилизацију која постоји од Потопа...

 

*  *

Можемо прочитати и овакве прилоге на ВК, илити тзв. алтернативним изворима, где су допуштени и директни коментари...

 

Djordjije Perovic

Оцијенило је 69 особа
Прво занимљиви
Maja Stefa
pa u srbiji pocela hapsenja policije pa cemo videti doci cemo i do av
Djordjije Perovic
Maja, Itekako ce doci i do AV...
Iva Gracin
Ako Saudijci to rade vrag je odnija šalu
Djordjije Perovic
Iva, Itekako je vrag odnio salu...
Radovan Popov
Mislim da mi ne znamo ko koga hapsi i zbog čega. Jedno je sigurno, svetska vlada je osnovana njeni eksponent je SZO na čelu sa Marksističkim teroristom i travestitom. Mi ćemo gledati u nebo i čekati galaktičku federaciju da nam pomogne ako zakasne, eto nama nevolje!!

 

 *  *

(наставља се...)

 

БАЈКА О МАТРИКСУ И СЛОБОДИ 


По Ољи:

 

Olgica Kosteska

Оцијенило је 40 особа

 

 *     *


Olgica Kosteska

Оцијенило је 25 особа

*   *

           Да ли је и ТОТАЛНИ РАТ ПРОТИВ НАРОДА-БОГОНОСЦА, представа, велика представа, за читаву планету?

Шта после и те представе?

ТОТАЛНИ МИР ОД ХИЉАДУ ГОДИНА?...


*  *

         Додајте и свака друга питања и недоумице, које вас муче....


          (НАСТАВЉА СЕ!!!!)
 

Нема коментара:

Постави коментар

КАЛЕНДАРИ ВАЛТАЗАРА ПРЕВАЛЕЗА или ЗМИЈОНОША (тринаесто сазвежђе)

КАЛЕНДАРИ ВАЛТАЗАРА ПРЕВАЛЕЗА или ЗМИЈОНОША (тринаесто сазвежђе)
Књига без краја о бескрајном

ВАМА СЕ ОБРАЋАМ, ДРАГИ ПОСЕТИОЦИ, ЧИТАОЦИ, ШИРОМ СРБИЈЕ, ЕВРОПЕ И СВЕТА

ВАМА СЕ ОБРАЋАМ, ДРАГИ ПОСЕТИОЦИ, ЧИТАОЦИ, ШИРОМ СРБИЈЕ, ЕВРОПЕ И СВЕТА
(ВАМА СЕ ОБРАЋАМ, ДРАГИ ПОСЕТИОЦИ, ЧИТАОЦИ, ШИРОМ СРБИЈЕ, ЕВРОПЕ И СВЕТА!) - ЗАШТИЋЕНИ САЈТОВИ/БЛОГОВИ, И ОНИ ЈАВНИ. - "Ови блогови су отворени само за позване читаоце. Изгледа да нисте добили позивницу за читање ових блогова? ...." Да ли сте добили овакву поруку последњих месеци 2017. године - када сте хтели да посетите и читате неки од блогова/сајтова Портала Великих претеча (Сазвежђа З)? Да ли сте се обратили аутору и власнику «Сазвежђа З» и захтевали позивницу? Неки су се обавестили – мали број, и схватили, практично, шта та порука значи. То значи – баш то, што пише. Јавни сајтови, свима доступни годинама, месецима – пре тога, постали су заштићени, приватни. Да би неко могао да посећује те – колико до јуче слободне интернет локације, данас, треба да буде позван од Портала «Сазвежђе З», или да постане претплатник. - Дугог начина нема. .... Тренутно, Портал је допустио, посете, на преко двадесетак јавних локација, и могу их посетити и читати – сви. То ће (по)трајати, најкасније, до краја октобра 2018. године ...После тога?Обавестићемо вас...

Позајмна, виртуелна библиотека ДЦЗ ,1 (књиге) Библиотека дигиталних издања - књиге

Позајмна, виртуелна библиотека ДЦЗ ,1 (књиге) Библиотека дигиталних издања - књиге
Uoči 68. rođendana pesnika Bela Tukadruza (alias M. Lukića), pretplatnici mogu čitati novi rukopis, tj. knjigu na lokaciji DICA - Dokumentaciono informacioni Centar Sazvežđa Z